Nieuws

Water

De kerk heeft wel een stroom-en gasaansluiting, maar geen wateraansluiting. Daarom hebben we een regenton met kraantje geplaatst, zodat bezoekers de gieter kunnen gebruiken om plantjes water te geven of een grafmonument schoon te maken.  

Meer

Optreden Hege Hakken en Harmonie Blauwhuis

Het is alweer even geleden maar zondag 15 oktober werd de kerk te Wolsum maar liefst 2 keer gebruikt op 1 dag. In de ochtend was er een kerkdienst in de middag was er een optreden te zien van het koor “Hege hakken” uit Heech afgewisseld met een deel enthousiaste blazers van de Fanfare te Blauwhuis.

Meer

Kerkelijk erfgoed retour

Kerkenraadsbijbel Wolsum-Westhem uit 1850 na 33 jaar terug in de kerk van Wolsum

Meer

Kerstconcert 2022

Kerstconcert georganiseerd door Rotary Club Bolsward m.m.v. Wilma de Bruijn en Florianne Remme.

Meer

Tsjerkepaad 2022

In 2022 doet Stichting Kerk Wolsum weer mee aan Tsjerkepaad.  

Meer

Tsjerkepaad 2019

Ook in 2019 doet Stichting Kerk Wolsum mee aan actie Tsjerkepaad.

Meer

Herdenking Hantje Zijlstra

Op 4 mei 2019 is de roofmoord op slager veekoopman Hantje Zijlstra herdacht.

Meer

Reunie Wolsum

Op 1 juli 2017 is de kerk open tijdens de reunie in Wolsum, die samenvalt met de start van Tsjerkepaad.

Meer

Organum Frisicum voorjaarsexcursie

De door Stichting Organum Frisicum georganiseerde voorjaarsexcursie met een orgelconcert door dhr. Theo Jellema levert Wolsum een bomvolle kerk op.             

Meer

Steun van Stichting Rock bij Rein

Stichting Rock bij Rein heeft besloten Stichting Kerk Wolsum jaarlijks financieel te ondersteunen.

Meer

Vlaginstallatie aangepast

Bij sommige windrichtingen kon de vlag verstrikt raken in de torenhaan.

Meer

Geluidsinstallatie

Eind november 2016 is een geluidsinstallatie in gebruik genomen. Hierdoor is de verstaanbaarheid in de kerk aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het mogelijk om muziek af te spelen en ook is de installatie geschikt om muziekinstrumenten te versterken. december 2016

Concert Gerrit Breteler op 6 maart 2016

Ter gelegenheid van de afronding van de restauratie van de kerk en het orgel heeft op zondagmiddag 6 maart 2016 een concert plaatsgevonden met de Friese zanger Gerrit Breteler en zijn vaste begeleider en toetsenist Peter van der Zwaag, die ook ons gerestaureerde en bijzondere orgel heeft bespeeld. Bekijk hier de foto's .    

Meer

Restauratie kerk begonnen

18-09-2015 De banken zijn verwijderd en een deel van de  vloerplanken  is er uit gehaald.

Meer

Restauratie orgel begonnen

04-07-2015 Het van Dam-orgel is gedemonteerd en verwijderd . Orgelmakerij Bakker & Timmenga is inmiddels bezig met de restauratie, die 4-6 maanden gaat duren. Binnenkort wordt ook in de kerk begonnen met herstelwerkzaamheden. Vanwege verzakking van de kerkvloer zal deze worden verwijderd en hersteld. Ook zullen de binnenmuren worden aangepakt. Aan de buitenkant zal het houtwerk van de toren deels worden vernieuwd. Verwachting is dat uiterlijk eind dit jaar alle werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Meer

Subsidie restauratie interieur

Op 10-12-2014 heeft Provinsje Fryslan besloten onze aanvraag te honoreren in het kader van de Subsidieregeling monumenten Fryslan.

Meer

Subsidie orgelrestauratie

Op 12-12-2013 heeft Provincie Fryslan onze subsidieaanvraag gehonoreerd door in het kader van Stimuleringsregeling Monumenten 2013

Meer

Subsidie instandhoudingsplan kerkgebouw

Op 13-12-2013 ontvingen wij bericht dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft besloten ons subsidie toe te kennen

Meer